twitter

Wijnnieuws

Wijnflessen vaak te zwaar

De wijnflessen in de Nederlandse winkels zijn vaak veel te zwaar. Onderzoek van de inspectie heeft uitgewezen dat de zwaarste flessen zelfs twee keer zoveel wegen als de lichtste. Dit betekent dat het milieu onnodig wordt belast.

Per jaar drinken Nederlanders gemiddeld 21,8 liter wijn per persoon. Daarmee brengen we ongeveer 485 miljoen flessen naar de glasbak. Oftewel: wanneer een fles één ons minder weegt, scheelt dat zo'n 48 miljoen kilo in de glasbak.

Bron: By the Grape

De zomerdrank van 2011: Wijn

Wijn is het favoriete zomerdrankje van de Nederlanders. Op een goede tweede plaats komt het mixdrankje. Bier staat op de derde plaats, hoewel dit onder mannen het populairst blijft. Dit blijkt uit de resultaten van een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Grand Marnier.

Van de ruim 1000 deelnemers had 25 procent voorkeur voor wijn, en 23 procent voor een mixdrankje. Gemiddeld koos 12 procent voor een biertje, maar onder mannen behaalde bier de meeste stemmen.

Bron: By the Grape

EU-wetgeving biologische wijn in voorbereiding

De Europese Commissie gaat deze zomer de regels voor de bereiding van biologische wijn bespreken. De Commissie vindt deze regels zo belangrijk, dat andere onderwerpen naar achter zijn verschoven. Het strijdpunt bij bereiding van wijn is het toegestane sulfietgehalte.

De zuidelijke lidstaten kunnen, vanwege het klimaat in deze landen, met heel weinig sulfiet toe en willen dat ook verankerd zien in de regels. Noordelijke lidstaten zoals Duitsland, Oostenrijk en Nederland hebben wat meer sulfiet nodig om goede biologische wijn te kunnen maken.

Bron: By the Grape

 

#RoemerGroningen op Twitter